TKO SMO?

Udruga udomitelja Javor osnovana je 27.9.2017.g.na inicijativu nekoliko udomitelja. Udruga se sastoji od udomitelja za djecu,odraslih osoba (tj.odraslih osoba sa intelektualnim poteškoćama), starih i nemoćnih osoba. Svi naši udomitelji su vrijedni i velikog srca jer su otvorili vrata svoga doma i obitelji i primili sve naše smještene korisnike. Učlanjeni udomitelji su iz Županje, Vinkovaca, Vukovara i Otoka, znači iz cijele naše županije vukovarsko srijemske. Želimo zajedno promicati udomiteljstvo kao primarni oblik zaštite svih naših smještenih korisnika,zastupanje nas udomitelja,gdje želimo od naših partnera dobiti stručnu i pravnu pomoć,ali i podršku za djelatnost koju obavljamo a samo mi znamo sa koliko se problema susrećemo svaki dan. Podizanje veće odgovornosti za probleme udomljene djece,osoba sa intelektualnim poteškoćama,starih i nemoćnih, prije svega senzibiliziranjem javnosti u lokalnoj zajednici ali i šire. Druženje sa srodnim udrugama,organizacijama i svim partnerima.

Udruga ima 55 članova, izabrana tijela udruge:

Marko Tropšek, predsjednik
Ivan Gvozdić,predsjednik Skupštine i prvi dopredsjednik
Zdravko Nikolić-dopredsjednik,
Vera Gvozdić-tajnica udruge udomitelja Javor
Katica Pavletić-blagajnik

Upravni odbor – Janja Ivaštinović, Ana Tropšek, Nada Oletić
Likvidator-Ana Đoić
Nadzorni član – Aleksandra Merli Lalić

Gordana Štrbo-osoba za zastupanje(Vinkovci)
Katarina Kobaš-osoba za zastupanje(Županja)
Jelena  Farkaš-osoba za zastupanja(Vukovar)

ŠTO ŽELIMO RADITI?

· Promicanje udomiteljstva u vukovarsko srijemskoj županiji(i šire)
· Davanje prijedloga za izmjenu i dopunu zakona i pravilnika
· Sudjelovanje i osmišljavanje humanitarnih akcija
· Održavanje edukativnih i kreativnih radionica sa udomiteljima
· Suradnja sa svim medijima naše županije i šire
· Međusobna razmjena obuće,odjeće,medicinskih pomagala,udžbenika i školskog pribora i ostalih potrepština koje koriste naši korisnici
· Osmišljavanje,organiziranje različitih akcija darivanja i obilaska naših udomiteljskih obitelji,izleti,druženje sa srodnim udrugama,suradnja sa svim pružateljima socijalnih usluga u lokalnoj zajednici,Centrima za socijalnu skrb Županja,Vinkovci i Vukovar,GDCK Županje,Vinkovaca i Vukovara,Caritasom Đakovačko osječke nadbiskupije,Domovima zdravlja,bolnicama Vinkovci i Vukovar,
· Prijavljivanje na EU projekte kao nositelji ali i važni partneri svim udrugama i ustanovama u našoj županiji,Republici Hrvatskoj i EU(susjednim državama)

KAKO ĆEMO RADITI?

Predstavljati udomitelje djece,odraslih(osoba sa intelektualnim poteškoćama),starih i nemoćnih osoba kao pozitivnu snagu socijalnih promjena u užoj i široj lokalnoj zajednici,senzibilizacija javnosti i podizanje veće odgovornosti za sve udomljene korisnike,povezivanje udomitelja kroz tematske sastanke,grupe za uzajamnu podršku,individualnu podršku,neformalne sastanke,izlete i dr.,savjetovanje i bolja suradnja sa stručnim djelatnicima Centara za socijalnu skrb,našim Ministarstvom za demografiju,obitelj,mlade i socijalnu politiku,ali i svim važnim partnerima(gore navedenim),uvažavati mišljenja i prijedloge svakog našeg člana udruge koji žele raditi na sebi i promicati udomiteljstvo kao pozitivno iskustvo.

Korisni linkovi

www.mspm.hr
Ministarstvo  za demografiju,obitelj,mlade i socijalnu politiku)
www.ombudsman.hr